Πώς δημιουργούμε ετικέτες ράχης

Για να δημιουργήσετε ετικέτες ράχης στο Koha πηγαίντε στο Tools->Label creator (Εργαλεία->Δημιουργός ετικετών).  Εκεί πρέπει οπωσδήποτε να καθορίσετε ένα Layout (Διάταξη) για τα δεδομένα που θα εμφανίζονται στις ετικέτες, ένα Template (Πρότυπο) για τον τύπο ετικετών που χρησιμοποιείτε,  και ένα Batch (Παρτίδα) όπου θα καταχωρήσετε τα τεκμήρια για τα οποία θέλετε να εκτυπώσετε ετικέτες. Στο Profile (Προφίλ) αν θέλετε συμπληρώνετε τα στοιχεία του εκτυπωτή.

Για την εκτύπωση ετικετών με ταξιθετικό δύο γραμμών (αριθμός και από κάτω τα τρία πρώτα γράμματα από το επώνυμο του συγγραφέα) χρησιμοποιούμε τις ετικέτες Avery No. 3666 και κάνουμε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Layout
Template

Για τη δημιουργία ενός Batch κάνουμε κλικ στο New Batch και συμπληρώνουμε στο κουτάκι τα barcode των τεκμηρίων για τα οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε ετικέτες.

Batch

Αφού κάνουμε αυτές τις ρυθμίσεις πηγαίνουμε πίσω στο Label Creator και από το Batches επιλέγουμε το Manage Batches.  Επιλέγουμε την παρτίδα που δημιουργήσαμε και κάνουμε κλικ στο Export (Εξαγωγή). Εκεί το πρόγραμμα ζητάει να επιλέξουμε το template και το layout για τις συγκεκριμένες ετικέτες και να πούμε από ποιο αυτοκόλλητο, στη σειρά θέλουμε να ξεκινάνε οι ετικέτες. Αυτό μας το ζητάει για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε φύλλα ετικετών που μας έχουν περισσέψει από άλλες εκτυπώσεις. Κάνουμε κλικ στο Export και μας δίνει τις ετικέτες σε PDF, CSV και XML.

Ορίστε πως εμφανίζονται σε PDF:

Εκτύπωση και οι ετικέτες ράχης είναι έτοιμες.

*Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στον ιστότοπο KohaProjectGR στις 7 Μαρτίου 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*