Σχετικά

Η ελληνική κοινότητα χρηστών Koha (Koha Hellenic Users’ Group) αποτελεί μία εθελοντική δράση με στόχο την πληροφόρηση και την εκπαίδευση στη χρήση του λογισμικού Koha.

Η ομάδα διαχειριστών της ελληνικής κοινότητας αποτελείται:

Δημήτρης Αντωνάκης

Ο Δημήτρης είναι βιβλιοθηκονόμος, μέλος της ομάδας E-Resources & IT Services στη Lib4RI – Library for the Research Institutes within the ETH Domain: Eawag, Empa, PSI & WSL. Ο κ.Αντωνάκης αποτελεί το άτομο που μεταφράζει και συντονίζει τους υπόλοιπους εθελοντές(ντριες) σε θέματα μετάφρασης του Koha στα ελληνικά.

 

Γιώργος Βεράνης

Ο Γιώργος είναι προγραμματιστής βιβλιοθηκονομικών εφαρμογών, έχει αναπτύξει συστήματα για Βιβλιοθήκες τα οποία διαθέτει ως open source. Με το Koha ασχολείται από το 2009 και έχει υποστηρίξει δεκάδες Βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο να μεταβούν σε αυτό. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα πληροφορικής για τις Βιβλιοθήκες, όπως ο νέος Συλλογικός Κατάλογος Ελληνικών Βιβλιοθηκών στον οποίο γίνεται χρήση και του Koha.

 

Σοφία Ζαπουνίδου

Η Σοφία είναι ακαδημαϊκή βιβλιοθηκονόμος και εργάζεται στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμβάλλει στη μετάφραση του Koha και στην οργάνωση των δράσεων της ελληνικής κοινότητας χρηστών Koha.

 

Γεωργία Κατσαρού

Η Γεωργία είναι βιβλιοθηκονόμος στο ΔΙΚΕΜΕΣ/College Year in Athens. Η βιβλιοθήκη της ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε Koha το 2006. Έχει συμβάλλει στις μεταφράσεις και τα τελευταία χρόνια γράφει εγχειρίδια και οδηγίες χρήσης.

 

Ευγένιος Παπαδόπουλος

Ο Ευγένιος είναι βιβλιοθηκονόμος στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βόλου. Η Βιβλιοθήκη στην οποία προΐσταται αναπτύσσει υπηρεσίες βιβλιοθήκης και αρχείου με τη χρήση ανοικτού λογισμικού για περισσότερο από 10 χρόνια (ICA-AtoM, KOHA).

 

Ανδρέας Ρούσσος

Ο Ανδρέας είναι πληροφορικός στην Ι.Μ Παρακλήτου Ωρωπού. Συμβάλλει στην κοινότητα Koha με τη συγγραφή κώδικα βελτίωσης του λογισμικού.