Διαχείριση κρατήσεων

Για να μπορεί ένα μέλος να κάνει κράτηση βιβλίων μέσω του opac πρέπει να έχει το username/password που συνδέεται με τον λογαριασμό του.  Αν δεν έχουν αυτή την πληροφορία τα μέλη μας πρέπει είτε να τους ζητήσουμε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω email/τηλεφωνικά/όταν θα επιστρέψουν βιβλία στη βιβλιοθήκη είτε να κάνουμε τις κρατήσεις εμείς μέσω τηλεφώνου.

Για να δημιουργήσουμε username/password σε κάποιο μέλος πηγαίνουμε στον λογαριασμό του μέσω του Patrons και συμπληρώνουμε τα αντίστοιχα πεδία στο κάτω μέρος της οθόνης.

 

Αν τις κρατήσεις τις κάνουν τα μέλη μέσω του opac:

Θα συνδέονται στον λογαριασμό τους και όταν βλέπουν ένα διαθέσιμο βιβλίο που τους ενδιαφέρει θα κάνουν κλικ στο Place a hold. Εμείς θα μπορούμε να δούμε τις κρατήσεις τις κάθε ημέρας μέσα από τα διαθέσιμα reports στο Circulation ή μέσα από Reports που θα δημιουργήσουμε εμείς* και θα τις πραγματοποιούμε όπου είναι δυνατό.  Στη συνέχεια ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι τα βιβλία είναι έτοιμα προς παραλαβή και αν χρειάζεται θα τους λέμε ποια ημέρα πρέπει να έρθουν στη βιβλιοθήκη για να τα παραλάβουν.

Αν τις κρατήσεις τις κάνουμε εμείς εκ μέρους των μελών μέσω του staff:

Βρίσκουμε από τον κατάλογο το βιβλίο και κάνουμε κλικ στο Place hold.

Στη συνέχεια αναζητούμε το μέλος που θέλει να κάνει την κράτηση και βλέπουμε αν είναι δυνατή η κράτηση. Κλικ στο Place Hold για να ολοκληρωθεί η κράτηση.

Η λειτουργία των κρατήσεων έχει πολλές επιλογές που σίγουρα μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες. Για να τις ανακαλύψετε θα χρειαστεί να διαβάσετε το αντίστοιχο κεφάλαιο στο εγχειρίδιο της έκδοσης Koha που χρησιμοποιείτε. Τα εγχειρίδια βρίσκονται εδώ και η διαχείριση των κρατήσεων βρίσκεται στο κεφάλαιο Circulation.

*Δείτε το “Επιστροφή στις βιβλιοθήκες: πόσα περίπου βιβλία θα μας επιστρέψουν;” και με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε ένα νέο report χρησιμοποιώντας τα SQL statements που θα βρείτε εδώ.